Vår historia

1887 startade butiksägaren Luther Perrigo The L. Perrigo Company i Michigan, USA, för att förverkliga sin idé att börja förpacka och distribuera egenvårdsprodukter och patenterade läkemedel till landsortsbutiker. De följande årtiondena växte företaget stadigt och i början av 1920-talet översteg det den lokala lanthandelns behov.

För att öka kundernas lojalitet erbjöd Perrigo att kostnadsfritt trycka de enskilda butikernas namn på etiketterna på ett dussintal olika varor – en så kallad ”private label”. 1921 startade Perrigo sin första fabrik i Allegan, Michigan och tecknade i mitten av 1930-talet sitt första stora private label-kontrakt. Från att ha varit ett förpackningsföretag började nu resan mot att bli en betydande tillverkare av prisvärda egenvårdsprodukter. Detta drev företagets tillväxt och lade grunden till det företag vi ser idag.

För att expandera geografiskt och kunna erbjuda mer produkter inom egenvård började Perrigo se sig om efter samarbeten och nya förvärv. 1997 förvärvades ett företag i Mexico, det första i en rad av förvärv runtom i världen utanför USA och 2010 förvärvades Omega Pharma.

Idag är Perrigo ett ledande världsomspännande egenvårdsföretag som fokuserar på att erbjuda prisvärda hälsovårdsprodukter med hög kvalitet. 

Vi på Perrigo brinner för att hitta nytänkande lösningar som kan hjälpa människor att må bättre och njuta av ett friskt liv – allt i enlighet med mottot ”get well, stay well, live well”. Om du också brinner för detta, tveka inte att höra av dig till oss. Perrigo i Norden, har en omsättning på 100 miljoner Euro. Här arbetar 120 anställda med omkring 40 olika varumärken.